Laadukasta työnohjausta

Ammattitaidolla ja ymmärryksellä

Ratkaisu- ja voimavarakeskeisesti

Työnohjaus voidaan toteuttaa yksilö-, pari- tai ryhmätyönohjauksena. Ohjauskerran pituus voi vaihdella 45-90 minuuttiin ja työnohjausprosessin pituus vaihtelee, mutta yleisimmin prosessin pituus on 2-3 vuotta.

Työnohjaustapaamiset ovat kuukausittain tai sopimuksen mukaan. Etötyönohjaus myös mahdollista.

Työnohjauksessa luodaan tavoitteet yhdessä ohjattavien ja tilaajan kanssa.

Työnohjaus

Työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten/kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla.

Tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen.

Tarjoaa turvallisen alustan tarkastella objektiivisesti omaa työtä ja työyhteisöä. Jokainen ohjattava saa tuoda omat näkemyksensä esiin ja tulee niissä kuulluksi. Työnohjaaja ohjaa työyhteisöä löytämään itse ratkaisuja hankalaan tilanteeseen. Työnohjauksessa on mahdollisuus oppia ymmärtämään omaa sekä toisten toimintatapaa.

Työnohjauksessa tarkastellaan työyhteisön perustehtävää, työyhteisön rakenteita sekä ammatillista vuorovaikutusta.

Tarkastelun seurauksena ohjattavilla on mahdollisuus tulla tietoisemmaksi omasta sekä koko työyhteisön toiminnasta. On tärkeää, että työyhteisössä on yhteinen ymmärrys työn perustehtävästä ja jokaisen roolista siinä. Näin ollen mahdollisten ristiriitatilanteiden syntyminen on vähäisempää. Tämän myötä työmotivaatio lisääntyy ja työhyvinvointi paranee.

"Vahva sosiaalialan osaaja. Laaja kokemus ja näkemys eri tehtävistä sosiaalialalla mahdollistaa työnohjauksessa käsiteltävien asioiden käsittelyn syvällisesti ja moniulotteisesti."

      Minna

"Ammattitaitoinen. Kykenee havainnollistamaan suuret kokonaisuudet paremmin jäsennellyksi ja nostamaan sieltä ydinasiat erityisen tarkastelun kohteeksi."

Pirjo

Ammattitaidolla toteutettua

Yksilöllistä,yhteisöllistä ja voimavarakeskeistä

Työnohjauksessa tutkitaan, arvioidaan ja kehitetään omaa työtä, työn herättämiä tunteita ja kokemuksia, työroolia sekä koko työyhteisön toimintaa.

Toiminta perustuu luottamukseen, vuorovaikutukseen ja ohjattavien omiin oivalluksiin.

Työnohjausprosessin jälkeen työn iloa on enemmän, motivaatio on kasvanut, vuorovaikutus on parantunut, on löydetty uusia tapoja tehdä työtä sekä jokaisen vahvuudet saadaan käyttöön. Tämä näkyy hyvinvoivina työntekijöinä ja tyytyväisinä asiakkaina.


Tarvitsetko lisätietoja?

Keskustelen mielelläni kanssasi sinun tai työyhteisösi tarpeesta

Luo kotisivut ilmaiseksi!